Maldivler Vize İstiyor Mu?

Maldivler, turistik popülerliğiyle bilinen, yüzlerce tropikal adanın bir araya gelmesiyle oluşmuş muhteşem bir tatil bölgesidir. Bembeyaz kumlu plajları, turkuaz renkteki suları ve renkli deniz yaşamıyla seyahat severlerin yoğun ilgisini çeker. Her yıl binlerce turist, bu doğal güzellikleri yakından görmek için Maldivler’e akın eder. Ancak Maldivler’e seyahat etmek isteyen birçok Türk vatandaşının aklında “Maldivler’e vize gerekir mi?”, “Maldivler’e pasaportsuz gidilir mi?” gibi sorular oluşuyor. Özellikle ilk defa uluslararası bir seyahate çıkacak olanlar için vize gereksinimleri oldukça kritik bir konudur. Endişelenmeye gerek yok, bu bölümde tüm bu sorularınıza yanıt bulacaksınız.

Maldivlere vize gerekli mi sorusunun cevabını alıp kapatmak isteyen tüm okurlarımız için cevap hayır. Bordo (umuma mahsus), yeşil (hususi), gri (hizmet) veya siyah (diplomatik) pasaport sahibi olmanız fark etmeksizin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysanız Maldivler’e giderken herhangi bir vize almanıza gerek yok. Eğer Maldivler seyahati planlarken nelere dikkat etmeniz, hangi belgeleri yanınızda bulundurmanız gerektiğini merak ediyorsanız içeriği okumaya devam etmenizi öneririz. Bu yazımızda Maldivler tatilinize çıkmadan önce yanınızda bulundurmanız gereken evraklar ve dikkat etmeniz gereken hususlardan bahsedeceğiz.

Böylece, hayalinizdeki tatili gerçekleştirmeden önce gerekli tüm bilgilere sahip olacaksınız. Ayrıca, Maldivler uçuşları veya Maldivler’e nasıl gidilir gibi detayları da yazımızın ilerleyen bölümlerinde bulabileceksiniz. Şimdi, Maldivler’in eşsiz dünyasını keşfetmeye hazır mısınız? Gelin, başlayalım!

Maldivler’e giderken tamamlamanız gereken evraklar ve dikkat etmeniz gerekenlerle ilgili yazımızda neler var?

  1. Maldivler’e Nasıl Gidilir?

  2. Maldivler Uçakla Kaç Saat?

  3. İstanbul Maldivler Uçuşları

  4. Maldivler Vize Gereklilikleri

  5. Maldivler Pasaport Gereklilikleri

  6. Maldivler’e Seyahat Etmek İçin Gerekli Belgeler

  7. Maldivler Tatili İçin Yararlı İpuçları ve Tavsiyeler

Şimdi birlikte Maldivler turlarında mutlaka birkaç tanesini deneyimlemenizi önerdiğimiz aktiviteleri incelemeye başlayalım!

Maldivler’e Nasıl Gidilir?

Maldivler dünyanın her yerinden birçok kişinin hayallerini süsleyen tatil bölgesidir fakat kendi haline bir adalar topluluğu olan ülkeye tek başınıza gitmek oldukça iyi planlama ve araştırma becerileri gerektirmektedir. Daha yazının başında önerimizi verelim, mutlaka Maldivler konusunda uzman bir seyahat acentesiyle çalışın. Böylece Maldivler’i bilmediğiniz için gözden kaçırabileceğiniz birçok konu siz daha gitmeden çözümlenmiş olur.

Peki ister kendiniz planlayın ister profesyonel yardım almadan önce bilgi sahibi olmak isteyin Türkiye’den Maldivler’e nasıl gidilir? Hangi havayolu şirketleri bu güzergahta hizmet vermektedir? Endişelenmeyin, bu bölümde sizlere Maldivler’e ulaşım hakkında detaylı bilgi vereceğiz.

 

Maldivler Uçakla Kaç Saat?

Türkiye’den Maldivler’e direkt uçuşlar yalnızca Türk Hava Yolları tarafından ve İstanbul Havalimanı’ndan yapılmaktadır. Maldivler uçakla kaç saat sürer sorusunun cevabı da direkt ve aktarmalı uçuşlar için değişiklik gösterir. Direk uçuşlar 8-9 saat arası sürerken, aktarmalı uçuşlar 10 saatten başlayıp 24 saate kadar sürebilir.

Aktarmalı uçuş yapacak tüm misafirlerimiz için biz Longfin Travel olarak 15 saat ve altı uçuşları değerlendiriyoruz. Tabii ki bu kurala aktarma havalimanında bir gün geçirmek isteyen misafirlerimizi dahil etmiyoruz. Türkiye’den Maldivler’e aktarmalı uçuş yapan Qatar Airways, Emirates, FlyDubai, Gulf Airlines ve Etihad gibi birçok havayolu şirketleriyle keyifli yolculuklar yapabilirsiniz.

**Her ne kadar Maldivler’e vize almak gerekmiyor olsa da eğer aktarma yapacağınız ülkede de gezinmek istiyorsanız lütfen bu ülkenin vize durumunu kontrol edin veya seyahat danışmanlarınızdan kontrol etmelerini rica edin.

İstanbul Maldivler Uçakları

Direkt Uçuşlar

Artılar:

  • Yolculuğunuz olabilecek en kısa sürede tamamlanır, ortalama 8 saatte Male Havalimanına varırsınız.
  • Aktarma sürecinde yaşanan bir uçaktan diğerine geçme gerginliğini yaşamazsınız.
  • Türk Hava Yolları ile uçmanın kolaylığını ve rahatlığını yaşarsınız.

 

Eksiler:

  • Daha yüksek bilet ücretleri ödemek zorunda kalabilirsiniz (döneme göre değişiklik göstermekle birlikte özellikle yakın zamanda uçacaksanız aktarmalı uçuş ücretlerinin 1.5-2 katına çıkabilir.)
  • Gün içerisinde yalnızca tek bir uçuş olduğundan seyahat saatleriniz esnek olamaz.

Aktarmalı Uçuşlar

Artılar:

  • Maldivler’e inişinizi istediğiniz saate ayarlayabilir ve otelinize istediğiniz gibi erkenden check-in yapabilirsiniz.
  • Uzun saatler uçakta kalmak zorunda kalmaz aktarma havalimanında keyifli zaman geçirebilirsiniz.
  • Aktarma yaptığınız şehirde de zaman geçirerek bir ülke daha ziyaret edebilirsiniz.

 

Eksiler:

  • Aktarma havalimanında beklemek zorunda kalmak veya bir uçaktan diğerine yetişmeye çalışmak zorunda kalabilirsiniz.
  • Uçuş sürenizin uzaması sebebiyle yolda biraz zaman ve enerji kaybedebilirsiniz.

Maldivler Vize Gereklilikleri

İyi haberi daha önce zaten vermiştik ama tekrar söyleyelim, Maldivler Türk vatandaşlarına 30 güne kadar vizesiz seyahate izin vermektedir. Yani, eğer tatil planınız 30 günü aşmıyorsa ki biz böyle bir tatile pek şahit olmadık, herhangi bir vize işlemi yapmanıza gerek kalmadan Maldivler’e giriş yapabilirsiniz. Ha ama ben gerçekten Maldivler’e bir ayda doyamam daha uzun kalacağım diyorsanız o zaman kapıda vize uygulamasından faydalanabilirsiniz.

Maldivler’de bir aydan uzun kalmak ve bir vize almak düşüncesindeyseniz seyahat danışmanlarımız size yol göstererek bu süreci de kolaylıkla ilerletmenizi sağlamaktan memnuniyet duyacaklardır.

Maldivler Pasaport Gereklilikleri

Her ne kadar Maldivler’e giderken vize gerekli olmasa da yurt dışına çıkacağınızdan geçerli bir pasaporta sahip olmanız gerekmektedir. Hatta kendinizi güvene almak adına pasaportunuzun son kullanma tarihine mümkünse 6 aydan daha uzun süre kalmış olmasını da öneririz. Son kullanma tarihinize 3 aydan uzun bir süre yoksa muhtemelen problem yaşamazsınız fakat fırsat varsa yenilemeyi de düşünebilirsiniz.

Pasaportunuz sizin uluslararası geçerli olan kimlik belgeniz olduğundan hem ülkelerin giriş çıkışlarında gümrükte hem de otele kayıt yaptırırken resepsiyonda mutlaka pasaportunuzu göstermeniz gerekecektir.

Maldivler'e Seyahat Etmek İçin Gerekli Belgeler

Maldivler vize istemiyor olsa da yurt dışında bir ülkeye giderken yerine getirmemiz gereken bazı süreçler ve gittiğimiz ülkeye iletmemiz gereken bazı bilgiler tabii ki bulunuyor. Öncelikle eğer ilk kez yurt dışına seyahat ediyorsanız belirtelim, pasaportunuzu her zaman yanınızda bulundurmanız gerekiyor.

Maldivler Pasaport Gereksinimleri: Pasaportunuzun Maldivler’e giriş yaptığınızda en az 1 ay daha geçerli olması gerekmektedir fakat birçok havayolu şirketi 6 aylık geçerlilik talep edebilmektedir. Ayrıca, pasaportunuzda en az birkaç boş sayfanın olmasını öneririz.

Maldivler Seyahat Belgesi Gerekliliği: Maldivler’e giderken vize gerekmiyor olması hiçbir belge doldurmanız gerekmediği anlamına gelmiyor. Gidiş ve dönüş uçuşunuzdan önceki 4 gün içerisinde (son 96 saat içinde) bir seyahat belgesi doldurmanız gerekmektedir. Seyahat belgesinde pasaport bilgilerinize, fotoğrafınıza, uçuş bilgilerinize ve konaklama bilgilerinize yer vermeniz gerekmektedir. Longfin Travel’la çalışan misafirlerimizin bu konuda herhangi bir endişeleri bulunmamaktadır. Seyahat danışmanınız belgeleri sizin yerinize edinmekte ve dijital kopyalarını sizinle paylaşmaktadır.

Kendi başınıza bir tatil planladıysanız Maldivler seyahat belgesi doldurmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Evlilik Cüzdanı: Balayı çiftlerinin seyahat ettikleri otelde eğer bu özel günleri için ekstra faydalanabilecekleri olanaklar varsa otel evlilik belgesinin gösterilmesini talep edebilmektedir. Eğer Maldivler’de kalacağınız otelin konseptinde balayı çiftlerine sunulan hediye masaj, içecek ikramı, oda süslemesi gibi özel olanaklardan varsa mutlaka evlilik cüzdanınızı da yanınıza aldığınızdan emin olun!

Maldivler Tatili İçin Yararlı İpuçları ve Tavsiyeler

Maldivler tatilinize giden yol Male Havalimanı’na inmenizle son bulmuyor. Maldivler’in başkenti olan Male’den otelinizin bulunduğu adaya bir transfer daha yapmanız gerekiyor. Bu transfer adanızın Male’e olan mesafesine göre sürat tekneleriyle, deniz uçaklarıyla veya tarifeli uçak ve sürat motoruyla yapılabiliyor.

Tatilinizi Longfin Travel’la birlikte planlamanın size en büyük faydasını göreceğiniz durum bu transfer süreci dersek çok da yanılmış olmayız. Uçuşunuzun ineceği saatin belirlenmesinden transfer sürecinizin düzenlenmesine kadar Maldivler’de bir bağlantınız olmadığından yapamayacağınız ayarlamalar ekibimiz tarafından kolaylıkla halledilmektedir.

Maldivler tatili konusunda uzman bir ekiple çalışmadığınızda otellere yapacağınız ödemelere transferler dahil olmayabilir bu da size Male’e indiğinizde beklenmedik bir masraf çıkarabilir. Eğer şanslıysanız adanız başkente yakında ve tesisin transferlerinin devam ettiği bir saatte indiyseniz sürat teknesine kişi başı 150-200 dolar arası bir ödeme yaparak otelinize ulaşabilirsiniz. Fakat eğer bir deniz uçağı transferi gerekiyorsa veya özel tekne kiralamak zorunda kalırsanız ödeyeceğiniz ekstra ücret kişi başı 1000 dolarlara kadar çıkabilir.

Longfin Travel ile Maldivler Tatiline Hazırsın

Dünyanın en güzel tatil destinasyonlarından biri olan bu cennet köşesini ziyaret etmek için belirli yasal gerekliliklere ve prosedürlere uymanız gerekmektedir. “Maldivler vize istiyor mu?”, “Maldivlere nasıl gidilir?” gibi soruların yanıtını bilmek, tatilinizin daha sorunsuz ve keyifli geçmesini sağlar.

Seyahat belgesi (traveller declaration) olmadan gitmek havalimanında uzun bir zaman kaybına yol açabilir. Aynı şekilde havalimanından adaya transferinizin de sorunsuz sürdürülmesi hayatınızın en güzel tatilini yaparken sizi stresten ve hayal kırıklığından korur. Bu yüzden seyahatinizin tüm detaylarını önceden planlamak ve belgelerinizi eksiksiz bir şekilde hazırlamak çok önemli. Eğer Longfin Travel ile çalışıyorsanız tüm bu süreçlerle ilgili arkanıza yaslanıp ekibimizin en iyi bildiği işi yapmasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Kısacası, Maldivler’e gitmek sadece uçak bileti almak ve otel rezervasyonu yapmak değildir. Bu kılavuz, Maldivler seyahati için gereken yasal süreçler ve yararlı ipuçları hakkında size bir fikir vermek amacıyla hazırlandı. Umarız ki, bu bilgiler ışığında Maldivler’de unutulmaz ve keyifli bir tatil deneyimi yaşarsınız. Şimdiden iyi tatiller!

Longfin Travel ekibi olarak Maldivler seyahatinizi hayallerinize en uygun şekilde planlamak için bir tık uzağınızdayız.

İletişim

Ekibimizle irtibata geçmek için arayın

+90 (216) 706 9675

Mail atarak ihtiyaçlarınızı bize bildirin

© 2022 Created by Longfin Travel