Maldivler’de Şnorkelle Dalış Rehberi

Maldivler’de şnorkelle yüzme, su altı harikalarını keşfetmenin en çok tercih edilen yoludur. Hint Okyanusu’ndaki büyüleyici atolleri ile Maldivler, canlı mercan resiflerine ve sayısız deniz canlısına ev sahipliği yapar. Şnorkelle dalmak ve su altının muhteşemliğini keşfetmek için öncesinde hiçbir çalışma yapmanıza da gerek yoktur! (Gerçi gelmeden şnorkelle su altında nefes nasıl alınır diye bir kafanızı suya sokup çıkarsanız fena olmayabilir.) Sadece şnorkel takımınızı alın ve her mevsim hava sıcaklığı yüzmenize elverişli olan Maldivler’de huzurun ve okyanusunun keyfini çıkarın. Hele de gittiğiniz tesiste house reef (villanızın hemen önünden girdiğiniz okyanusta veya çok yakınlarda resifler) varsa, Maldivler’de unutulmaz bir şnorkelle dalış deneyiminiz olacağına emin olabilirsiniz.

Maldivler'de Şnorkel Yapmak İçin En İyi Zaman

Maldivler, 27 ila 30°C arasında değişen, her mevsim yüzmeye elverişli ve bu yüzden yıl boyunca ziyaret edilebilecek büyüleyici bir adalar topluluğudur. Maldivler’deki deniz canlılarının çeşitliliğinin yanı sıra keyif verici hava koşulları da uzun süren şnorkelle yüzme seansları yapma isteği yaratacak.

Maldivler yıl boyunca şnorkelli yüzme için uygun bir destinasyon olmasına rağmen, kurak mevsim olarak bilinen ve kuzeydoğu musonu ile çakışan Kasım ve Nisan ayları arasındaki dönem hem tatil için hem de şnorkelli yüzme için en uygun zaman olarak kabul edilir. Bu süre zarfında, hava tipik olarak güneşlidir, deniz sakindir ve büyüleyici sualtı dünyasını keşfetmek için olağanüstü bir görüş imkanı vardır. Ama tabi bu zamanın yüksek sezon olduğunu, dolayısıyla tesislere talebin daha yoğun olduğunu ve bunun da daha yüksek fiyatlara yol açtığını hatırlatmakta fayda var.

Buna karşılık, Maldivler’deki yağışlı sezon, artan yağış ve biraz daha dalgalı denizlerle karşılaşabileceğiniz Mayıs’tan Ekim’e kadar uzanır. Bu koşullara rağmen, şnorkelli yüzme hala mümkündür, ancak doğru zamanı ve doğru noktaları bulabilmek önem kazanır.

 

Maldivler'de Şnorkelle Yüzmenin Maliyeti

Maldivler tatiliniz için size önereceğimiz neredeyse her adada house reef imkanı vardır ama sizin için şnorkelle yüzmek önemli bir deneyimse (ki bizce olmalı) seyahat danışmanınızdan özellikle bu konuda iddialı bir tesis seçmesini rica etmeyi unutmayın. Misafiri olduğunuz tüm tesislerde ücretsiz olarak şnorkelle yüzebilirsiniz hatta Maldivler’deki birçok otel size şnorkel ekipmanını da yine ücretsiz olarak sağlayacaktır. Eğer tesis tarafından karşılanmıyorsa Maldivler’de şnorkel ekipmanı kiralamak günlük 3 ile dolar arasında değişen makul bir ücretle yapılabilmektedir.

**Buraya Maldivler tatili yapacak ve göz bozukluğu olan misafirlerimiz için bir not düşmek isteriz. Gitmeden göz numaranıza uygun özel bir şnorkel gözlüğü yaptırarak resiflerin ve deniz canlılarının güzelliğini tüm netliğiyle görebilirsiniz.

Maldivler’de şnorkelle dilediğiniz gibi yüzebilirsiniz ama aynı zamanda tesislerin adanın etrafındaki resifler dışındaki şnorkelle yüzme noktalarını keşfetmenize olanak tanıyan şnorkelli yüzme paketleri bulunmaktadır. Şnorkel ekipmanınızın sağlanacağı ve tekneyle Maldivler’deki dalış noktalarına gideceğiniz bu paketler 50 dolardan başlayıp aktivitenin kapsamına göre 100 dolara kadar çıkabilir.

 

Yüzme Bilmeyenler Maldivler'de Şnorkelle Dalabilir Mi?

Bu sorunum cevabı her ne kadar sizi şaşırtacak olsa da cevabımız EVET! Yüzme bilmeyen misafirlerimiz de gerçekten Maldivler’de şnorkel aktivitelerine katılabilirler. Maldivler’de yapacağınız tatilde sizin için her şey düşünülmüş desek abartmış olmayız. Bu sebeple yüzme konusunda kendine güvenmeyen misafirlerimiz için de birçok su aktivitesi bulunmaktadır. Yüzme bilmeyen fakat su altı dünyasını keşfetmek isteyenler özel şnorkel dersleri alarak kendilerine eşlik eden bir uzmanla birlikte şnorkelle dalabilirler!

Bu şnorkel dersleri, Maldivler’in sunduğu canlı deniz yaşamına tanık olmalarını sağlayarak, yüzme bilmeyenler için güvenli ve keyifli bir deneyim sağlamak için gerekli rehberlik, destek ve teknikleri sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bu derslere katılarak, yüzme bilmeyenler, eğitimli eğitmenler ve uygun ekipman yardımıyla su altı dünyasının güzelliğine şahit olarak heyecan verici bir şnorkel macerasına atılabilirler.

Maldivler'de Eğitmensiz Şnorkelle Yüzülebilir Mi?

Kesinlikle! Maldivler’de rehberli bir tur olmadan şnorkelle yüzme yalnızca mümkün değil aynı zamanda oldukça kolaydır. Çok sayıda tesisin ve adanın kıyı şeridinin oldukça yakınında kendi mercan resifleri vardır ve bu da ziyaretçilerin boş zamanlarında şnorkelle dalmasına imkan sağlar. Maldivler’deki bu resifler, çok çeşitli deniz yaşamı ve büyüleyici mercan oluşumları ile hayallerinizin ötesinde bir çarpıcılığa sahiptir.

Ancak şnorkel maceranıza atılmadan önce gelgitler ve akıntılar gibi yerel koşulları kontrol etmeniz önerilir. Tesis tarafından belirtilen herhangi bir özel kural veya kısıtlama varsa bu kurallara uymanız hayati önem taşır. Maldivler’de Hint okyanusunu keşfedecek bütün yüzücülerin mercan resiflerine dokunmaktan veya onlara zarar vermekten kesinlikle kaçınarak, çevreye duyarlı olarak ve deniz canlılarıyla güvenli bir mesafeyi koruyarak sorumlu bir şekilde yüzmeleri gerekmektedir.

Tur olmadan şnorkelli yüzme size bağımsız bir deneyim yaşama fırsatı sunuyor olsa da güvenliğinize öncelik vermeye, yerel düzenlemelere uymayı ve deniz ekosistemine saygı göstermeyi lütfen unutmayın. Ancak kurallara uyduğunuz zaman Maldivler’de şnorkelle yüzme deneyiminizin tadını tam olarak çıkarabilirsiniz.

Maldivler'de Şnorkelle Yüzmek Güvenli Mi?

Maldivler’in su sporları konusunda dünyadaki en güvenli bölgelerden biri olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Maldivler’de yüzme veya dalma konusunda misafirlerimizin aklına en çok takılan konu genellikle köpek balıkları olur. Daha önce Maldivler’de insanlara yönelik bilinen herhangi bir köpekbalığı saldırısı vakası bulunmamaktadır ve bu sebeple şnorkelle dalış güvenli bir aktivite olarak kabul edilir. Bununla birlikte, su ile ilgili risklerin her zaman ciddiye alınması gerektiğini hatırlatmak ve eğlencenizden ödün vermeden güvenli bir deneyim yaşamak için tesis tarafından belirlenen önlemlerin alınması gerektiğini lütfen unutmayın.

Maldivler’de şnorkel yaparken yüzmenizle ilgili herhangi bir problem yaşama ihtimaline karşı güvenliğinizi garanti altına almak için düdük taşımanız ve can yeleği giymeniz tavsiye edilir. Eğer yüzme konusunda kendinize tamamen güvenmiyorsanız lütfen ihtiyaç halinde size yardım edebilecek, deneyimli bir şnorkel rehberiyle dalmayı tercih edin. Akıntıların farkında olmak, mercan ve kayalardan kaynaklanabilecek olası kesiklerden korunmak, tekne ve motorlu su sporları yapılan bölgelerden uzak durmak, çok uzun süre güneşe maruz kalmamak, deniz yaşamı ve kişisel farkındalığı sürdürmek gibi önemli güvenlik önlemlerine dikkat etmeyi unutmayın!

Şnorkelle Dalma Konusunda İpuçları ve Tavsiyeler

  • Maske alırken veya kiralarken maskenin yüzünüze tam olarak oturduğuna emin olun. Şnorkel maskesini lastiksiz takarak inceleyin. Maske düşmeden yüzünüze tam oturuyorsa şnorkel için uygundur.
  • Suya girmeden önce ekipmanın kalitesini kontrol edin
  • Yüzme bilmiyorsanız, eğitimli bir rehber eşliğinde şnorkel yapın
  • Herhangi bir tehlikeden kaçınmak için hava durumunu ve gelgit akıntısını önceden öğrenin
  • Sudaki hiçbir şeye ASLA dokunmayın
  • Her zaman sakin olun ve panik yapmayın
  • Su görüşünün en iyi olduğu yerlere seçin
  • Suya girmeden 15 dakika önce bolca güneş kremi uygulayın. Hatta Maldivler’e gitmeden önce vaktiniz varsa UV korumalı mayo alın.
  • Şnorkel yapmak için suya nereden gireceğinizi otelinizden öğrenin
  • Bir çocukla birlikte yüzecekseniz ekstra dikkat edin

Longfin Travel ekibi olarak Maldivler seyahatinizi hayallerinize en uygun şekilde planlamak için bir tık uzağınızdayız.

İletişim

Ekibimizle irtibata geçmek için arayın

+90 (216) 706 9675

Mail atarak ihtiyaçlarınızı bize bildirin

© 2022 Created by Longfin Travel