Maldivler Tatili ve Maldivler Turları

Tropik bir cennete kaçmaya hazır mısınız? O zaman oklar tabii ki Maldivler’I gösteriyor demektir. Hint Okyanusu’ndaki 26 atolden oluşan bu güzel adalar zinciri; berrak suları, beyaz kumlu plajları ve su üstündeki lüks bungalovlarıyla tanınır. Maldivler tatiline gelen misafirler Maldivler turları sayesinde unutulmaz bir deneyim yaşarlar.

Maldivler balayı için akla gelen ilk adres olsa da eğer siz de Maldivleri sadece balayı çiftleri ve lüks arayanlar için sanıyorsanız üzgünüz ama yanıldınız. Maldivler otelleri aynı zamanda macera dolu bir gezi için mükemmel fırsatlar sunuyorlar. İster tüplü dalış ve şnorkelle yüzme, ister sadece güneşlenmek isteyin, Maldiv turlarında herkes için mutluluk verici bir şeyler vardır.

Maldivler Tatili: Dalış ve Su Altı Güzellikleri

Maldivler tatilinizde en önemli etkinliklerden biri deniz canlılarının yaşamını keşfetmek olacaktır. Maldivler’in etrafındaki sular, inanılmaz renkte mercan resiflerine, tropikal balık sürülerine ve hatta deniz kaplumbağalarına ev sahipliği yapar. Her biri benzersiz ve unutulmaz bir deneyim sunan, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda dalış ve şnorkel noktası vardır. Bu dalış alanlarında popular olan bazıları arasında çeşitli balık ve mercanlara ev sahipliği yapan Maldivler Zafer Batığı ve canlı mercan oluşumlarıyla tanınan Banana Resifi sayılabilir.

Maldivler’in Plajları

Dalış işleri bana göre değil ben daha çok plaj insanıyım diyorsanız, Maldivler otellerinde aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda beyaz kumlu plaj olduğunun müjdesini seve seve vermek isteriz. Maldivler’deki en iyi plajlardan bazıları Kuramathi Adası Plajı, Maafushi Plajı ve Fihalholi Plajı’dır. Bu plajlar, güneşlenmek, yüzmek , jet ski ve parasailing gibi su sporlarını yapmak gibi çeşitli aktiviteler için çok uygundur. Sizin de içiniz kendinizi bu plajlara atmak için kıpır kıpır olmadı mı?

Maldiv Kültürü

Ama Maldivler sadece sahilden ve deniz canlılarından ibaret değil. Maldivler tatiliniz sırasında yerel kültürü keşfetmek için birçok fırsat bulacabilirsiniz. Adadan adaya gezmek Maldivler’de popüler bir aktivitedir ve bölgenin gizli mücevherlerini keşfetmenin harika bir yoludur. Maldivler’deki her mercan adasının kendine özgü karakteristik özellikleri ve güzelliği vardır, bu nedenle her zaman keşfedilecek yeni bir şeyler vardır. Ziyaret edilecek en iyi adalardan bazıları Maldivler’in başkenti Male ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Hanifaru Körfezi’ne ev sahipliği yapan Baa Atolü’dür.

Maldivler Turu

Tabii ki, bir su üstü bungalovunda konaklamadan Maldivler’e yapılan bir gezi tamamlanmış sayılmaz. Bu lüks villalar, kristal berraklığındaki suların akıl almaz güzellikteki manzarası ve doğrudan okyanusa erişim keyfiyle harika bir Maldiv deneyimi sunmanın yanında gizliliğine dikkat edenler için de büyük bir rahatlık yaratıyor. Villalar arasındaki paravanlar sayesinde kimse tarafından rahatsız edilmeden eşiniz veya ailenizle keyifle zaman geçirebilirsiniz. Su üstü bungalovlara sahip bazı popüler tatil köyleri arasında Anantara Dhigu Maldives Resort ve Hilton Maldives Amingiri Resort and Spa bulunmaktadır.

Daha önce de dediğimiz gibi Maldivler yalnızca lüks ve keyif demek değildir. Aynı zamanda, lüks tatil köylerinden ekonomik misafirhanelere kadar çeşitli konaklama seçenekleriyle bütçe dostu bir destinasyona da dönüştürülebilir. Ayrıca şnorkelle yüzme, adadan adaya gezme ve yerel pazarları ziyaret etme gibi pek çok uygun fiyatlı aktivite de mevcuttur.

Maldivler’e Ne Zaman Gidilir?

Maldivler, 26°C ile 33°C arasında değişen sıcaklıklarıyla yıl boyu gidilen bir destinasyondur. Maldivleri ziyaret etmek için en iyi zaman size en uygun zamandır diyebiliriz. Maldivler’e ne zaman gidilir sorusunun doğru cevabını ancak tercihleriniz verebilir. Kalabalıktan kaçınmak ve bütçe dostu fırsatları yakalamak istiyorsanız bahar ayları (Nisan-Haziran ve Eylül-Kasım) Maldivler turu ayarlamak için iyi bir zaman diyebiliriz. Eğer Maldivler deneyimini en iyi şekilde yaşamak istiyorsanız, havanın sıcak ve güneşli olduğu, suyun kristal bir berraklıkta olduğu ve yağmur ihtimalinin en düşük olduğu Aralık-Mart sezonu sizin Maldiv tatiliniz için en iyi zaman olacaktır.

Hadi ne duruyorsunuz, çantalarınızı toplayın ve Maldivler’in tropik cennetine kaçmaya hazırlanın. Berrak suları, beyaz kumlu plajları ve zengin kültürüyle dünyanın bu güzel köşesinde herkesi mutlu edebilecek bir şeyler var.

Longfin Travel ekibi olarak Maldivler seyahatinizi hayallerinize en uygun şekilde planlamak için bir tık uzağınızdayız.

İletişim

Ekibimizle irtibata geçmek için arayın

+90 (216) 706 9675

Mail atarak ihtiyaçlarınızı bize bildirin

© 2022 Created by Longfin Travel